Ystävänpäivän Aistien-tila ja laskiaisrieha

Järjestimme laskiaistiistaina 13.2 Rautpihan avoimessa päiväkodissa ystävänpäivä- sekä laskiaisteemaisen Aistien-tilan. Ryhmässämme on viisi henkeä ja lähdimmekin rakentamaan tilaa aisti kerrallaan.


Koristelimme aistien tilan kartongista leikatuilla sydämillä ja vaihdoimme ystävyys- ja rakkausteemaan värimaailmaltaan sopivat verhot. Himmensimme valoja ja ripustimme pieniä kirkkaita led-valoja seinille. Toimme tilaan myös pehmeitä peittoja, tyynyjä sekä pehmoleluja halailtavaksi.


Tilassa soi tapahtuman ajan lastenlauluja, jonka lisäksi tarjolla oli erilaisia rytmisoittimia sekä heleä-ääninen, äänisatukirjoista tuttu chimes-soitin. Tuoksumaailma luotiin tilaan marjantuoksuisilla kynttilöillä, joita ei toki sytytetty paloturvallisuuden varmistamiseksi. Makuhermoja heräteltiin laskiaispullilla sekä vaahtokarkeilla. Näiden lisäksi tarjolla oli mehua, kahvia sekä teetä. Järjestimme myös ystävänpäiväkorttien askartelua perheen pienimmille.


Avoimessa päiväkodissa jokainen päivä on erilainen, eikä koskaan voi tietää paljonko asiakkaita saapuu päivän mittaan. Ensimmäiseen järjestämäämme aistien tilaan saapui lopulta hyvä määrä asiakkaita! Varsinaisen aistien tilan puolella ehdoton hittituote olivat soittimet sekä pehmolelut. Osa nuorista vieraistamme innostui myös tanssimaan lastenlaulujen tahtiin. Askartelupisteellä kävi myös kova kuhina päivän mittaan, eikä yksikään laskiaispulla jäänyt syömättä! Tunnelma oli päivän aikana välitön ja lämmin. Oli myös hienoa tavata ihmisiä useista eri kulttuureista ja nähdä, kuinka sujuvasti sekä aikuiset että lapset tulivat toimeen keskenään.

Laurea osionomiopiskelija Elisa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aistien puuhaa Keravan Me-talolla 4/4

Elo-hankkeen rasisminvastaisen viikon tempaus