Aistien puuhaa Keravan Me-talolla 2/4

Kala-aiheinen askartelutuokio

Pidimme Keravan Me-talolla kala-aiheisen askartelutuokion, joka liittyi osaksi meidän meri teemaista aistien-tilaa! Olimme luoneet aistien-tila telttaan vedenalaista tunnelmaa videon ja äänen avulla. Lisäksi teltassa sai tunnustella hiekkarannan hiekkaa ja meriveden pyöreäksi hiomia kiviä ja simpukoita.


Aistien- tilassa vietetyn hetken jälkeen kävijät siirtyivät askartelupöydän ääreen askartelemaan kaloja. Olimme leikanneet valmiiksi kartongista kalan mallin, joita lapset saivat koristella sormiväreillä, liiduilla tai hileliimalla. Tuokioon osallistui lähinnä alle 3-vuotiaita lapsia ja heidän vanhempiaan. Paikalla oli myös yksi perhepäiväryhmä.


Olimme alun perin suunnitelleet, että valmiit kalat tulisivat aistien-tila telttaan koristeiksi, mutta aika moni lapsista halusi viedä kalan kotiinsa. Ja totta kai he saivat niin tehdä ja onneksi saimme myös riittävästi kaloja telttaan ripustettavaksi. Tuokio oli mielestämme hyvin onnistunut ja saimme myös aikuisilta kävijöiltä seuraavanlaista palautetta! ”Meriteema hyvin toteutettu! Lapset kiinnostuneita ja jaksoivat keskittyä!” ”Tosi kiva juttu! Sopivan simppeli askartelu pienelle lapselle. Erityiskiitos valmiiksi leikatuista kaloista. Monipuolinen.”
Sosionomiopiskelija Minja


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ystävänpäivän Aistien-tila ja laskiaisrieha

Aistien puuhaa Keravan Me-talolla 4/4

Elo-hankkeen rasisminvastaisen viikon tempaus