Elo-hankkeen rasisminvastaisen viikon tempaus

Järjestimme 21.3 rasisminvastaisella viikolla tapahtuman Laurean Tikkurilan kampuksella. Saimme tapahtumaan vierailijoita Vantaan aikuisopistolta. Aikuisopiston opiskelijat jaettiin ryhmiin Laurean englanninkielisten sosionomiopiskelijoiden kanssa. Aikuisopistolaisilla oli toiveena, että tapahtumassa puhuttaisiin vain suomea.


Pisteitä oli yhteensä neljä. Ryhmät kiersivät myötäpäivään ja aina triangelin kilahtaessa, oli aika vaihtaa pisteeltä toiselle. Kaikki ryhmät suorittivat ensimmäisellä pisteellään lyhyen tutustumisleikin muiden ryhmäläisten kanssa. Yhdelle pisteistä oli luotu aistien-tila, jossa pääsi rentoutumaan tärkeiden asioiden pohtimisen lomassa. Musiikkiluokan pisteellä oli tarjolla erilasia ryhmähenkeä nostattavia leikkejä.


Pidin itse opiskelijatoverini kanssa pistettä, jossa herättelimme keskustelua yksilön omasta vastuusta rasismin ehkäisemiseksi. Saimme erinomaisia keskusteluja aikaiseksi kaikkien ryhmien kanssa! Viesti oli kaikilla selkeä ja yhteinen: Kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsikin kohdeltavan. Älä vastaa vihaan vihalla. Rasismia ei tule koskaan hyväksyä.


Samassa tilassa kanssamme oli piste, jossa opiskelijat sekä opistolaiset saivat kirjoittaa omia ajatuksiaan sekä tunteitaan ylös isolle vahapaperille. Miltä rasismi tuntuu?

Päivän päätteeksi järjestimme pientä purtavaa ja juotavaa. Jokainen päivään osallistunut pääsi hetkeksi ääneen ja sai kertoa mielipiteensä päivästä. Ehkä kuitenkin päivän tärkein viesti oli kirjoitettu englanniksi vahapaperille: ”We are all the same”. - Me olemme kaikki samanlaisia.

#olenkanssasi #imwithyou #jagärmeddig

Sosionomiopiskelija Elisa


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ystävänpäivän Aistien-tila ja laskiaisrieha

Aistien puuhaa Keravan Me-talolla 4/4